Welkom - Marc Sel

Korte biografie

Ik werd geboren in Antwerpen, BelgiŽ. Ik bezocht het Technicum Noord Antwerpen, (Antwerpen, BelgiŽ - afgestudeerd 1980), de Brusselse Vrije Universiteit (VUB, Brussel, BelgiŽ, afgestudeerd 1984) en Royal Holloway University Of London, UK, afgestudeerd 2002. Verder beschik ik over CISA (1993), CISM (2004) en CGEIT (2008) certificaties van ISACA. Tevens ben ik geaccrediteerd als "Lead Auditor" voor ISO/IEC 27001 opdrachten.

Ik ben zelfstandig onafhankelijk adviseur. In het verleden was ik werkzaam bij als Director bij PricewaterhouseCoopers Advisory Services in BelgiŽ, met een specialisatie in IT Performance Improvement, en voerde ik wereldwijd opdrachten uit. Oorspronkelijk vervoegde ik Coopers & Lybrand in januari 1989 als Consultant. Mijn contract bij PwC verliep dertig jaar later, in juni 2019. Over de jaren specialiseerde ik in Informatie Beveiliging, zowel vanuit technisch als vanuit management perspectief. Ik voer reeds vele jaren gespecialiseerde opdrachten uit, begeleid klanten bij selectie, en assisteer bij implementatie. Domeinen waarin ik werkzaam ben zijn o.a. identiteit en autorisatiebeheer, netwerkbeveiliging, PKI, smart cards, informatie beveiliging organisatie en processen, standaarden en 'guidelines'.

Met veel plezier vervulde ik de rol van teamleider voor de PwC Panthers bij onze deelname in de Team Triatlon evenementen in 2005, 2006 en 2007.

Voor PwC was ik werkzaam bij Esso, waar ik twee jaar Systems Programmer was op IBM mainframes, en twee jaar Technical Analyst in het Europese hoofdkwartier te Breda (Nederland). Ik vervoegde Esso na ongeveer 4 jaar bij Bell Telephone Manufacturing Company, waar ik opleidingen ontwikkelde en verzorgde betreffende alle aspecten van digitale telefonie. Daarvoor werkte ik bij Texas Instruments als Internal Sales Engineer in het Brusselse halfgeleider department voor 18 maanden.

Contact

Ik verwelkom emails op marc at marcsel dot eu. Voor meer informatie over mijn specialisaties, kijk gerust eens rond in de andere secties, of op mijn Linkedin profile.